19.5.09

Big dog, litlle dog

Μετά τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους επαναστάτες, τους οικολόγους, τους ποδηλάτες και τους μετανάστες...έρχονται και οι φιλόζωοι ή αλλιώς αυτοί που συγκατοικούν με ένα ζωάκι, που τραβάνε κι αυτοί το δικό τους κουπί.

Εδώ και 2 μήνες ζώ μαζί με ένα ταμπά σκύλο με αυτιά απο σουέτ ύφασμα. Αυτή η ανάρτηση δεν θα είναι αφιερωμένη ούτε στο μεγαλείο του να αγαπάς και να αγαπιέσαι απο έναν σκύλο , ούτε στο ταμπά υπέροχο συγκάτοικο μου!

Αυτή η ανάρτηση είναι μια μούτζα στους ανθρώπους που φοβούνται, κακομεταχειρίζονται, βασανίζουν και σκοτώνουν ζώα. Είναι μια κραυγή απελπισίας σε ένα κράτος που δεν αγγίζει τα θέματα "αδέσποτα", "ύπο εξαφάνιση" , "ύπο προστασία"...

Αρκεί μια βόλτα με ένα σκύλο για να καταλάβεις πόσοι συνάνθρωποι μας , όχι απλά δεν είναι εξοικειωμένοι με το πλέον manfriendly ζώο αλλά πόσοι φοβούνται. Πόσοι τραβιούνται, πόσοι αλλάζουν πεζοδρόμιο, πόσοι τραβάνε τα παιδιά τους, πόσοι σιχαίνονται.
Είναι λυπηρό να βλέπεις τα παιδιά να χαίρονται με το σκύλο και τους γονείς να τα τραβάνε απο φόβο μην κολλήσουν κάτι, μην τους δαγκώσει...

Στο Χαλάνδρι πάντως έχουμε πολλούς τέτοιους, έχουμε και 2 ταβέρνες που διώχνουν και τυφλούς επειδή συνοδέυονται απο σκύλο-οδηγό. Γιατί λέει απαγορεύονται τα ζώα στους χώρους εστιάσης ..... Οι γατούλες που κυκλοφορούν δηλαδή στις αυλές τους (Ιορδάνη και Καλοζύμη) έχουν ειδική άδεια?

Επίσης έχουμε και πολλά αδέσποτα....Ταλαιπωρημένα, παχύσαρκα, βρώμικα, φοβισμένα και προφανώς βίαια στα υπόλοιπα σκυλιά...Αλλά ο Δήμος Χαλανδρίου είναι πολύ απασχολημένος γιατί τοποθετέι κόκκινες τεράστιες μπάλες στα πεζοδρόμια και δεν μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα.

Πάντως δεν γίνεται όλοι αυτοί οι ζωοφοβικοί (χοχο) να είχαν όλοι κάποια δραματική εμπειρία με ένα γιγάντιο, άγριο και 'μοβόρο pitbull που τους έπιασε το πατζάκι και παρολίγο να τους έκοβε τον αχίλλειο τένοντα...
Υποθέτω πως οι περισσότεροι φοβούνται τα σκυλιά (πιθανότατα τα ζώα) για τον ίδιο λόγο που φοβούνται τους μετανάστες, τους ξένους, τους ομοφυλόφιλους, τις γυναίκες, τους αριστερόχειρες παλαιότερα, τους "άλλους" γενικά.

Η προκατάληψη και η άγνοια γεννάει τέρατα. Η παραπληροφόρηση τα κάνει ακόμα πιο τρομακτικά και η έλλειψη παιδείας τα καθιερώνει.

Οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται στους συνανθρώπους τους λές και τους ανήκουν ...

(θα αποφασίσουμε εμείς αν θα μπορείς να παντρευτείς τον άνθρωπο που αγαπάς, θα αποφασίσουμε εμείς με ποιό χέρι θα γράφεις, θα αποφασίσουμε εμείς που θα μένετε, τι δουλειές θα κάνετε και πως θα σας έχουμε και θα αποφασίσουμε εμείς τι ρόλο θα παίζετε στην κοινωνία)

...είναι οι ίδιοι που συμπεριφέρονται στα ζώα λές και υπάρχουν για να μας εξυπηρετούν...

Φυσικά με εξαιρέσεις... παρουσιάζονται περιστατικά που φοβούνται μόνο τους gay ή μόνο τους ξένους...ή μόνο τα ζώα!

Δεν πιστεύω λοιπόν πως η φοβία για τα ζώα , στην πλειοψηφία των ανθρώπων, προκύπτει απο δραματικά περιστατικά αλλά απο κοινωνική προκατάληψη...
Όταν ήμουν μικρό παιδί φοβόμουν τα σκυλιά. Είχα αποκτήσει τη φοβία απο ένα λυκόσκυλο που μου είχε γρυλλίσει σε κάποιο ταξίδι στην ελληνική επαρχία. Μην έχοντας επαφή με σκυλιά , δημιούργησα την εντύπωση πως τα σκυλιά είναι ζώα με ακαταλαβίστικες αντιδράσεις που αγριεύουν ακόμα και σε μικρά κοριτσάκια.
Όμως ήταν θέμα ημερών , όπως αντιλήφθηκα αργότερα στη ζωή μου, να καταλάβω πως τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου εγώ τον φοβόμουν.Για την ακρίβεια τον φοβόμουν τόσο πολύ που όταν πηγαίναμε σε συγγενικό σπίτι που υπήρχε σκύλος , απαιτούσα τον εγκλεισμό του σε άλλο δωμάτιο για να μπορέσω να υπάρχω. Και φυσικά ούτε με αυτό ηρεμούσα. Περνούσα όλη την ώρα να σκέφτομαι τι ήχους βγάζει το σκυλί απο μέσα και γιατί. Τώρα αυτό γιατί το κάνει?Λες να μπορεί να ξεφύγει απο κεί που είναι και άλλα τέτοια παράλογα.
Στην αρχή του γυμνασίου , μου αγόρασαν με το ζόρι ένα σκύλο. Την πρώτη μέρα δεν τον ακουμπούσα, μέσα στην πρώτη εβδομάδα είχα ήδη αρχίσει να χαιδεύω όλα τα αδέσποτα και να κάνω όνειρα να έχω φάρμα γεμάτη απο σκυλιά κλπ.

Είχε μεσολαβήσει η εξοικείωση, η παρατήρηση , η κατανόηση.

Τους φοβισμένους λοιπόν μπορούμε να τους σώσουμε απο το μαρτύριο τους...
Γι'αυτό αν έχεις φίλους, παιδιά ή γονείς που τρέμουν τα ζώα βοήθησε τους να καταλάβουν...Πρέπει εσύ που το ξέρεις ήδη να βρείς τον τρόπο να αλλάξεις τους "δικούς"σου.
Ας αλλάξουμε τη νοοτροπία εκ των έσω γιατί να πείσουμε το κράτος να κάνει κάτι για τα αμέτρητα εγκλήματα κατά των ζώων το βλέπω απίθανο...είναι απασχολημένο με τα οικονομικά εγκλήματα εξάλλου ! (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)

Θα τελειώσω προτείνοντας σου να δείς το eartlings που θα το βρείς εδώ (http://www.earthlings.com/) για να θυμηθείς ή να μάθεις τι κάνουμε στους πιο πιστούς μας φίλους, στους συγκατοίκους μας στον πλανήτη.
Επίσης προτείνω να διαβάσεις το "ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ" του Π. Ουστίνοφ (light και ότι πρέπει για το σαββατοκύριακο στο εξοχικό...αλλά κάποιες ιστορίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες - όπως αυτή του Picasso)!



3 σχόλια:

Nancy είπε...

san zoofilos kai ego,se katalabaino!!tora poy perimeno moraki ksereis poia einai h klassikh ataka olon?"tora poy tha kaneis moro,ti tha to kaneis to skyli?"...."mallon tha doso to paidi giati den xorame oloi mazi!!" toys apanto kai apolambano thn hlithia aposbolomenh fatsa toys!!!!!!

MPanana είπε...

@ Melina:
πάλι η μπανάνα μαθαίνει τελευταία το ευχάριστο νέο...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!τώρα η Λάρα θα έχει παρέα...(άν δε διώξεις το μωρό δλδ αχαχχαχα)
και εννοείται πως η ιστορία που περιγράφω είναι με Μόκα...(χαχαχαχ)

Nancy είπε...

plaka kaneis??gennoyse h Moka tetoioys foboys?eyge ths opoy kai na nai!!!!