11.5.09

OH YES YOU CAN!

Σήμερα το πρωί μπαίνω σε ταξί με μια κυρία , γύρω στα 60 και τον οδηγό του οχήματος φυσικά , ο οποίος ήταν κάτω απο 40.
Λέω καλημέρα αλλά οι συνεπιβαίνοντες συζητούν για την κατάσταση στην Ελλάδα οπότε λένε μια κοφτή καλημέρα και συνεχίζουν.
Παρακολουθώ τη συζήτηση και σε κάποιο σημείο ακούω τα εξής:

Επιβάτης: Στην Τουρκία πέθανε ένας απο τη γρίπη, το έβγαλαν στα νέα και μετά σώπασαν. Κάτι ξέρουν οι Τούρκοι. Διαφυλλάσουν τον τουρισμό τους με αυτόν τον τρόπο.

Ταξιτζής: Ναι σύμφωνοι, αλλά μην υποστηρίζουμε τώρα και τη λογοκρισία και την χούντα της Τουρκίας.

Επιβάτης: Εμείς ?Εμείς τι κάναμε? Εμείς καταστρέψαμε τον Τουρισμό μας με τα κωλόπαιδα που έσπαγαν τα μαγαζιά το Δεκέμβριο.

(έχει ξεκινήσει το βράσιμο)

Ταξιτζής: Δηλαδή εσείς πιστεύετε πως η πτώση του τουρισμού μας ωφείλεται στα επεισόδια του Δεκεμβρίου?

Επιβάτης: Εμ τι. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλαβάνος κατέστρεψαν τον τουρισμό και να ήξερες και πόσα πήραν και απο τη Seimens. (περισσότερα ή λιγότερα απο τους άλλους?)

(Έβρασα...αρχίζω και ξεχειλίζω)

Mpanana: Ε μα δε μπορεί να λέτε πως η αιτία πτώσης του ελληνικού τουρισμού , που στην τελική δεν είναι μόνο φετινό φαινόμενο ωφείλεται στο ΣΥΡΙΖΑ και δή στα επεισόδια του Δεκεμβρίου.

Ταξιτζής: [χαμόγελο συμπόνιας]

Επιβάτης: Τι λες κοπέλα μου? Ας είχες μαγαζί στο Μοναστηράκι (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) και θα σου έλεγα εγώ!!Ξέρεις πόσοι άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους? (εσύ πάντως σίγουρα έχεις φάει όλοκληρο κεφάλι ελληνική Φετα , όχι απλά ένα τυράκι) .Αν έβλεπες λίγο τηλεόραση θα καταλαβαίνες τι έγινε. (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)

Όπως φαντάζεσαι τα υπόλοιπα λεπτα πέρασαν με την κυρία να είναι στον απόλυτο παραλογισμό όπου έλεγε για τα παιδιά της που είναι επιστήμονες και παίρνουν 1.500 ευρώ στα 30φεύγα τους και για την Ελλάδα που πάει κατα διαόλου, για την ανισότητα, ότι οι κουκουλοφόροι έπρεπε να καίνε τα σπίτια των πλουσίων και του κάθε φρόκαλου που βγαίνει στις πίστες και βγάζει 20.000 ευρώ τη βραδιά. (δηλαδή το θέμα δεν είναι ότι προκάλεσαν ζημιές αλλά σε ποιόν τις προκάλεσαν, δεν είναι θέμα βίας και καταστροφής αλλά στόχου)

Το θέμα είναι πως ενώ στην αρχή πήγε να με φάει και εμένα και τον ταξιτζή που τολμίσαμε να υποστηρίξουμε την άποψη πως οι άνθρωποι βγήκαν το Δεκέμβρη στους δρόμους για διάφορους λόγους και πως δεν είναι αυτοί (ή κανένας ΣΥΡΙΖΑ) η αιτία που ο τουρισμός έχει πέσει, μετά άρχισε στην ουσία να μας λέει όλους τους λόγους που αξίζει κανείς να βγεί στο δρόμο.

Φτάνουμε στον προορισμό της, κατεβαίνει και με ανοιχτή την πόρτα λέει σε εμένα και τον ταξιτζή : "και καλή νίκη έυχομαι σε σας του ΣΥΡΙΖΑ...εγώ ανήκω σε ένα απο τα 2 μεγάλα κόμματα (έεεεεεεελα) αλλά λέω να μη ψηφίσω κανένα.."

Εγώ και ο ταξιτζής γελάμε και όσο εκείνη κλείνει την πόρτα της λέω "απ'όλη τη συζήτηση εσείς αυτό που καταλάβατε είναι πως ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ?"

To ταξί απο μακρύνεται , εγώ και ο οδηγός μένουμε να γελάμε/γκρινιάζουμε για τη νοοτροπία του Έλληνα , ιδιαίτερα άνω των 50 και λίγο πιο κάτω κατεβαίνω κι εγώ.

Ηθικό Διδαγμα...

Η κυρία είναι ένα απο τα τρόπαια της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Κατάφερε να πειστεί πως για όλα φταίνε οι κουκουλοφόροι, που καθοδηγούνται απο το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αρχηγός ο Αλαβάνος , που έφαγε και αυτός απο το σκάνδαλο SEIMENS, που όμως τώρα παραγράφηκε γιατί ο πρωθυπουργός έκλεισε τη Βουλή για τις Ευρωεκλογές.
Τα έχει όλα τοποθετήσει τέλεια στο μυαλό της. Έχει την αιτία, έχει το θύτη, έχει το θύμα...
Αυτό που φαίνεται να μην έχει είναι το κουράγιο, την ικανότητα, την αντοχή να σκεφτεί πως δεν χρειάζεται να παίρνουμε άλλο τη σκατίλα ως δεδομένο.

Δεν έχω την απάντηση, δεν ξέρω τον τρόπο που θα αλλάξει τα δεδομένα. Ξέρω όμως πως δεν γίνεται να συνεχίσουμε την ίδια τακτική, πως δεν γίνεται να μην την πληρώνει αυτός που πρέπει, πως δεν γίνεται να συνεχίσουμε να ζούμε κάτω απο αυτές τις συνθήκες.
Αναφέρομαι σε αυτές που πρυτανέυει η διαφθορά, η κομπίνα, η λαμογιά. Σε αυτές που μπορεί να περάσει νομοσχέδιο όπου μπορεί να κλείσει η βουλή και να παραγραφούν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών. Σε αυτές που ευδοκιμεί η νοοτροπία "αφού μας κλέβουν θα τους κλέψουμε κι εμείς, σιγά μη μας πιάσουν".

Δύο τελευταία πραγματάκια να θυμάσαι...
Κλείσε την τηλεόραση ΜΠΟΡΕΙΣ.
Διάβασε, ενημερώσου, σκέψου ΜΠΟΡΕΙΣ.

2 σχόλια:

Yannis Mameletzis είπε...

Greek tourism is stagnant why you ask? Cause our ministry of tourism (of course with karamanlis being the driver's seat of this government) lacks vision.

The episodes of December 2008 are a mere blip on the radar screen. The impact on tourism is a function of what I just mention - no translation of policy to actual implementation.

But then again, that's our country.

MPanana είπε...

Oh I so agree!
Yet we should stop taking for granted that our leaders lack vision or that Greece is what it is and nothing will ever change.
We shall believe and promote that things CAN change and it will happen eventually!