17.3.09

St.Patricks' day...να η αφορμή!

Σήμερα στην Ιρλανδία έχουν αργία....Γιορτάζουν την ημέρα του Αγ.Πατρίκιου (πολυούχος της Ιρλανδίας) και καθότι Ιρλανδική γιορτή οι pubs σερβίρουν μπύρα απο τις 9:00 το πρωί...

Στην Αγγλιά, την Αμερική και την Αυστραλία η γιορτή του Αγ.Πατρίκιου είναι μια μέρα γιορτής που συνήθως είναι συνυφασμένη με ατελείωτες κρεπάλες και μεθύσια...Τουλάχιστον το γλεντάνε!

Στο Chicago την ημέρα αυτή βάφουν τον ποτάμο πράσινο...(δε μου ακούγεται πολύ οικολογικό αλλά ελπίζω να έχουν προβλέψει, γιατί μάλλον θα ξεσηκώνοταν οι περιβαλοντολογικές οργανώσεις και θα τους έκοβαν τον κώλο).

Η εικόνα όμως του πράσινου ποταμού μοιάζει με καρτ-ποστάλ που "πείραξαν"τα χρώματα!

Εντάξει δεν θα δείς τίποτα αντίστοιχα θεαματικό να συμβαίνει σήμερα στο Ελλάντα, όμως όλου και κάπου θα βρείς μια ιρλανδέζικη πάμπ να χωθείς και να πιείς τη μπύρα σου προς τιμήν του Αγ.Πατρικίου.
Μπορείς να πας στο Mike's Irish bar στους Αμπελόκηπους ή απλά στη μπυραρία της γειτονιάς σου κι ας μην είναι ντυμένη στα πράσινα. Όπως και να 'χει μην χάνεις καμμία αφορμή για γλέντι. Φτιάξε τις δικές σου γιορτές, δανείσου απο άλλους λαούς και φρόντισε να γιορτάζεις όσο πιο συχνά γίνεται.
Μη ξεχνάς να το γλεντάς!

Η mpanana προειδοποιεί: Το γλέντι κάνει καλό στην υγεία...(τη ψυχική!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: